MK

    дек, 02, 2022

73% од 1855 пациенти кои починале пред отпуштање од болница не биле примени на критична нега во ниту една фаза по операцијата

Безбедноста на пациентите е главна грижа за лекарите. Уредите за носење обезбедуваат побезбедно и поудобно искуство за следење. Точноста, употребливоста на уредите што се носат и доверливоста и безбедноста на безжичниот пренос на сигнал носат големи предизвици за клиничката примена.

За да одговори на овие предизвици, Mindray го развива mWear мониторот за пациенти кој може да се носи за подобро да ја следи безбедноста на пациентот и да обезбеди едноставност на клиничката примена во повеќе сценарија.

Медицински степен на мониторинг за носење

Рафинираниот дизајн на производот и медицинскиот алгоритам му даваат на mWear способност да ја подобри безбедноста на пациентот.

Прочитајте повеќе ТУКА